loading...

هــــــــــــدف

پژمردگی باکتریایی
Ralstonia solanacearum
اسامی دیگر این بیماری پوسیدگی قهوه ای،پژمردگی باکتریایی سیب زمینی و بیماری لزجی است.میزبانهای آن به غیر سیب زمینی گوجه فرنگی،فلفل و بادمجان است ولی در ایران فقط روی سیب زمینی دیده می شود.




















































ادامه مطلب ...
نظرات (0) تاریخ : سه شنبه 03 دی 1392 زمان : 15:48 بازدید : 689 نویسنده : کلاغ سفید

http://www.kanakh.com/upload/uploads/13105688771.jpg

بیماری های نماتدی گیاهان :
نماتد مولد ریشه knot nematode)Root)

گیاهان آلوده علائم تقیل رشد کمی تعداد برگ عدم تولید شکوفه و میوه و ضعیف عمومی را نشان می دهند .مشخص ترین علائم بیماری در قسمتهای زیر زمینی گیاه بوجود می آید ریشه الوده تبدیل به گال های گره مانند ریشه می شوند که اندازهای دویا سه برابر قطر ریشه سالم دارد .
عامل بیماری نماتد Meloidogyne می باشد که نرها کرمی شکل و ماده گلابی شکل اند .تغذیه نماتید از سلول های ریشه یا فرو بردن استاتیک و ترشح بزاق باعث تحریک و بزرگ شدن سلول شده و منجر به ایجاد گره می شود .

این نماتد از طریق حرارت دادن خاک بخار آب وباضدعفونی با مواد شیمیایی مانند متیل بروباید در گلخانه استفاده از نماتدکش هایی نظیر آلدیکارب اکسامیل و فنامیفوس استفاده از باکتری pasteuria penetrans قابل کنترل است قارچ paecilomyces lilacinus پارازیت موثر تخم های جوان می باشد که برای کنترل موثر است.

توضیحات بیشتر در ادامه مطلب

ادامه مطلب ...
نظرات (0) تاریخ : سه شنبه 03 دی 1392 زمان : 15:29 بازدید : 602 نویسنده : کلاغ سفید

سفید ک داخلی کاهو :
این بیماری در سال 1843 در دنیا شناسایی شد در سال 1343 توسط ارشاد جمع آوری گردید.
علائم بیماری :
لکه های زرد وروشن روی سطح فوقانی برگ به تدریج توسعه می یابد و قهوه ای و نکروز می شوند.
در سطح زیرین برگ کرکهای سفید یا خاکستری رنگی که اسپورانزیفورها واسپورانزها باشند دیده می شود
رشد بوته ها ممکن است کند شده ویا به طور کامل قطع گردد.
آلودگی اواخر فصل رشد چون به برگهای خارجی حمله می کند باعث وضع نا مطلوب جهت فروش و عدم بازار پسندی می شوند.
عامل بیماری
قارچ Bremia lactuca عامل بیماری سفیدک داخلی کاهو است .
اسپورانژیفورها با تقسیمات دو شاخه ای که در انتهای هر شاخه یک دیسک نعلبکی شکل قرار دارد که در اطراف ان چند زائد تشکیل می شوندکه روی آنها اسپورانژ بیضوی شکل تشکیل می شود .
از تندش اسپورانژ تعدادی زئوسپور دو تاژکی تشکیل می گردد که در شبنم روی برگ شنا می کند و نزدیک به روزنه های سطح فوقانی برگ تاژک خود را از دست می دهد و تبدیل به کیست می شود.
در موارد نادر ممکن است اسپور مستقیماً بدون تولید زئوسپور جوانه بزند و مانند یک اسپور واحد لوله زایا تولید کند .
زیست شناسی :
قارچ زمستانی و شرایط نا مساعد را بصورت ااسپور جوانه بزند و مانند یک اسپور در بذر کاهو خاک و بقایای گیاه آلوده سپری می کنند .
مناسترین درجه حرارت برای تولید اسپورانژ15-12 درجه سانتیگراد می باشد .
رخنه قارچ به گیاه مستقیماً از طریق اپیدرم (نفوذ مکانیکی )ویا از طریق روزنه های برگ صورت می گیرد .
مناطق معتدل مرطوب یا شبهای مه آلود و یا بارانی بیماری را افزایش می دهد .
کنترل:
1- شناسایی و کشت ارقام مقاوم
2- استفاده از سموم زینب مانب یامانکوزب (دیتان ام 45 ) به نسب دو هزار در اولین مشاهده موثر می باشد.


http://people.umass.edu/jmeagy/Lettuce-lettuceMV.jpg

http://www.vista.ir/include/lifestyle/images/9f5783281319572b29cf0b9000c39c25.jpg

http://www.kavinco.com/FTD/DiseasePic/kahoo/3.jpg

ادامه مطلب ...
نظرات (0) تاریخ : سه شنبه 03 دی 1392 زمان : 15:16 بازدید : 637 نویسنده : کلاغ سفید

 

دانلود گنجور رومیزی 2.6   نرم افزار اشعار شاعران فارسی زبان

دانلود گنجور رومیزی ۲.۶

نرم افزار فارسی مجموعه اشعار شاعران فارسی زبان

 

گنجور رومیزی نرم افزاری رایگان و تحت ویندوز می باشد که توسط سایت گنجور منتشر شده است. برنامه گنجور اشعار بیش از ۶۳ شاعر پارسی گو را در خود جای داده است که امکان مرور آسان را برای شما فراهم کرده است, از ویژگی های این برنامه جستجو و برجسته‌سازی، نشانه‌گذاری، شماره‌گذاری ابیات، نمایش شعر تصادفی (فال)، کپی متن و چاپ میباشد.

در برنامه گنجور رومیزی می توان اشعار متناظر با یکدیگر را نیز مشاهده کرد. این برنامه فارسی به صورت کاملا رایگان منتشر شده و بر روی همه سیستم ها قابل نصب میباشد. هم اکنون می توانید نرم افزار گنجور رومیزی را از ادامه دانلود دریافت نمایید.

دانلود از ادامه مطلب

ادامه مطلب ...
نظرات (0) تاریخ : سه شنبه 03 دی 1392 زمان : 12:13 بازدید : 481 نویسنده : کلاغ سفید

بزرگ بچه های مهندسی شیمی

خوردگی عامل بخش عمده ای از شکست سازه های فلزی است و اهمیت آن نه تنها از این نظر است که شکست در بیشتر موارد ناگهانی است بلکه بیشتر به علت حضور و تاثیر همه جانبه آن می باشد. خوردگی عبارت است از تخریب ناخواسته یک ماده بر اثر واکنش آن با محیط اطرافش این تعریف کلی است و تمام مواد از جمله فلزات ، سرامیکها ، و پلاستیها را در بر می گیرد ، در اینجا بحث درباره خوردگی فلزات می باشد.

فلزات قابلیت هدایت الکتریکی زیادی دارند و فرایند خوردگی در آنها از نوع الکترو شیمیایی می باشد در حالی که برای مواد غیر هادی از نوع شیمیایی است و اصول شیمی فیزیکی درباره آ«ها مطرح می شود. امروزه اهمیت خوردگی فلزات بیشتر از گذشته است زیرا :

- استفاده از فلزات گسترش یافته است .

- کاربردهای ویژه نظیر انرژی اتمی ، استفاده از فلزات نادر و گران قیمت را طلب می کند که جلوگیری از خوردگی نیز اهمیت ویژه ای دارد.

- خوردندگی محیط بر اثر آلودگی آب و هوا افزایش یافته است که موجب افزایش خوردگی فلزات می باشد.

- در طراحیهای جدید استفاده از سازه های سبکتر الزامی است و بنابر این همچون گذشته که سازه ها سنگینتر بود نمی توان خوردگی را نادیده گرفت


مشاهده و دانلود در ادامه مطلب

ادامه مطلب ...
نظرات (0) تاریخ : دوشنبه 02 دی 1392 زمان : 23:41 بازدید : 1681 نویسنده : کلاغ سفید






دکتر الکساندر سیف علیان محقق ایرانی و تیم همکارش در حال حاضر در آزمایشگاه بیمارستان رویال فری شهر لندن بر روی ساخت و تولید اندام های مصنوعی فعالیت می کنند.
تازه ترین تولید آنها در این زمینه یک بینی مصنوعی ساخته شده از پلیمر است و آنها قصد دارند این بینی را روی یک بیمار آماده پیوند بزنند.
سیف علیان گفت: ما بیماری داریم که مبتلا به سرطان بینی است و در جریان عمل جراحی تمام بینی وی را برداشته اند.
وی خاطرنشان کرد: پیش از برداشته شدن بینی بیمار از آن عمل سی تی اسکن انجام شده است و آن را برای ما ارسال کرده اند. ما با استفاده این سی تی اسکن یک قالب شیشه ای تهیه کردیم و در مرحله بعدی ماده تولیدی خود را داخل این قالب ریختیم.
وی که رئیس بخش نانوتکنولوژی و پزشکی ترمیمی یونیورسیتی کالج شهر لندن است، درباره ویژگی این ماده تصریح کرد: این ماده دارای میلیاردها حفره ای است که امکان دیدن آن (با چشم) وجود ندارد و ما سلول های بنیادین بدن را گرفته و درون این حفره ها قرار می دهیم تا رشد کنند.
این محقق ایرانی درباره ویژگی ها این تولیدات گفت: موفقیت این تولیدات در محکمی و پذیرش آن از سوی بدن است. این مواد ساخته شده از نانوکامپوزیت است. باید بگویم که مقداری نانوپارتیکال و مقداری هم کامپوزیت است که ما آن را سنتز می کنیم.
سیف علیان این ماده را مشابه عسل توصیف کرد که می توان آن را به هر شکلی درآورد و افزود که این ماده باید به مانند شکل اندام مورد نظر ما در آید. یکی از اعضای تیم همکاران سیف علیان نیز گفت: ما این پلیمر آماده را با استفاده از دستگاهی به نام آلترا سینک اتمیزیشن را روی قالب های شیشه ای که به شکل گوش و بینی تولید شده اند، پخش می کنیم اما با این وجود نیز بینی هنوز برای قرار گرفتن روی صورت فرد آماده نیست زیرا نیاز به پوست دارد.
سیف علیان گفت: از امکان ساخت بینی برخورداریم اما هم اکنون از امکان ساخت پوست برخوردار نیستیم لذا لازم است که بینی تولید شده را در جزئی از بدن قرار دهیم تا اینکه پوست روی آن رشد کند و مناسبت ترین محل پیشانی است تا اینکه پوستی مشابه پوست صورت روی این بینی مصنوعی رشد کند. وی در عین حال خاطرنشان کرد: بیمار آماده دریافت بینی شرایط دشواری دارد زیرا هم اکنون فاقد بینی است لذا تحمل یک بینی مصنوعی روی پیشانی برای این بیمار به منظور رویش پوست روی آن اسان نیست و از این رو ما در اقدامی دیگر چیزی شبیه بادکنک را زیر استخوان دست بیمار قرار داده و آن را هر روز اندکی باد می‌کنیم تا بیشتر از هم باز شود و این محل تقریباً به اندازه کافی یک بینی هم اکنون باز شده است و جراحان بینی مصنوعی تهیه شده را در این بادکنک قرار خواهند داد.
به گفته سیف علیان، تقریباً ۶ هفته باید بینی در این محل باشد که هر هفته برای اینکه ببنیم آیا بینی رشد می‌کند یا نه و پوست روی آن پیچیده شده یا نه اسکن می‌شود. این محقق ایرانی در تشریح ادامه کار گفت: زمانی که پوست روی بینی قرار گرفته باشد پزشک جراح آن را از زیر پوست بیرون می‌آورد و روی صورت پیوند می زند و نکته قابل توجه و دقت این است که باید رگهایی که روی پوست بینی مصنوعی شکل گرفته است به دقت بریده شده و به رگهای صورت پیوند بخورد.
بر پایه این گزارش، از این روش برای تولید اندام های دیگر نظیر قلب استفاده خواهد شد و این نخستین بینی مصنوعی است که با این روش تولید می‌شود و امکان پذیرش این بینی از سوی بدن زیاد است.

ادامه مطلب ...
نظرات (0) تاریخ : یکشنبه 24 آذر 1392 زمان : 15:17 بازدید : 556 نویسنده : کلاغ سفید

 

در اين مطلب طرح توجيهی رزين الكيد آماده دانلود ميباشد.

 

در فايل آماده دانلود به مطالب زير اشاره شده:

_معرفي محصول و مشخصات و ويژگيهاي آن

_بررسي بازار و قيمت فروش

_روش هاي مختلف توليد

_تجهيزات و ماشين هاي مورد نياز

_مساحت زمين مورد نياز

_لوازم و دستگاههاي مورد نياز

_صورتهاي مالي و شاخص هاي اقتصادي

ادامه مطلب ...
نظرات (0) تاریخ : جمعه 22 آذر 1392 زمان : 20:16 بازدید : 443 نویسنده : کلاغ سفید

5e13cd6cf19180bd26ca07421337402d_XL

 

افسردگی می تواند ناتوان کننده باشد و بسیار فراتر از یک حس نارضایتی عمل کند. معمولا, همیشه دلیلی برای ناراحتی مانند ترد شدن و یا بدست نیاوردن کار مورد علاقه وجود دارد. افسردگی یک احساس فراگیر است. تقریبا مانند این است که در یکتونل سیاه و بدون هیچ نوری باشید.

امید نمایان نیست و پیدا کردن چیزهایی که لذت بخش باشد کار سختی است. حتی بردن در لاتاری هم نمی تواند شوکی باشد که طرف را از افسردگی بتواند خارج کند و هرگز ایده ای خوبی نیست که به کسی که افسردگی دارد بگوییم خودت را جمع کن و وارد اجتماع بشو. متاسفانه، غلبه بر افسردگی ساده نیست, اما راههای سریعی برای کاهش علائم افسردگی وجود دارد.

توضیحات بیشتر در ادامه مطلب

ادامه مطلب ...
نظرات (0) تاریخ : جمعه 22 آذر 1392 زمان : 19:51 بازدید : 721 نویسنده : کلاغ سفید
clash of clans: کد مخصوص برگرداندن دهکده را چگونه استفاده کنیم

clash of clans: کد مخصوص برگرداندن دهکده را چگونه استفاده کنیم

 

بسیاری از دوستانی که بازی کلش آف کلنز را بازی می کنند اما اتفاقی دهکده خود را از دست داده اند تلاش می کنند تا با تماس با پشتیبان سوپرسل و جلب اعتماد آنها دهکده خود را برگردانند.این تماس دارای مراحلی بود که روش آن را در پست "آموزش تصویری بازگرداندن اکانت در بازی Clash Of Clans" بصورت کامل به آن پرداخته ایم.

اما دوستانی که موفق می شوند مانند خود ما اعتماد پشتیبان را جلب کنند پشتیبان سوپرسل در آخرین نامه ارسالی برای آنها یک کد مخصوص می فرستد که همان کلید رسیدن به دهکده است.

پس از دریافت این کد خیلی از دوستان نمی دانند که باید با این کد چکار کنند و ما امروز می خواهیم به یاری این عزیزان بشتابیم و روش وارد کردن کد مخصوص را آموزش دهیم....   

 

 

 

 

 

 

ادامه مطلب ...
نظرات (0) تاریخ : دوشنبه 06 آبان 1392 زمان : 15:41 بازدید : 443 نویسنده : کلاغ سفید

با آزمون رنگ شعله می توان فلز موجود در نمک ها را شناسایی کرد. برای انجام این آزمایش روشهای متفاوتی وجود دارد. هم می توان نمک مورد نظر را مستقیما روی شعله گرفت و هم اینکه محلولی از آن نمک را بکار برد.

در حالت اول بهتر است از چیزی شبیه به نمکدان استفاده کنیم تا نمک مورد آزمایش مستقیما روی شعله پاشیده شود اما اگر از سیم نیکروم یا اسپاتول استفاده می کنید بهتر است قبل از هر آزمایش آن را درون محلول اسید هیدروکلریک ببرید تا تمیز شود. همچنین در صورت استفاده از محلول این نمک ها، کافیست به وسیله یک انبرک تکه کوچکی پنبه را به محلول آغشته کرده و روی شعله بگیریم. تجربه نشان داده که پاشیدن پودر نمک روی شعله بهتر جواب می دهد. بعد از انجام آزمایش باید رنگ مشاهده شده را با منابع معتبر مقایسه کرد.


SymbolNameColor
As Arsenic Blue(آبی)
B Boron Bright Green(سبز درخشان)
Ba Barium Light Green(سبز روشن)
Ca Calcium Brick red (سرخ آجری)
Cs Cesium Pale Violet(بنفش کمرنگ)
Cu(I) Copper(I) Blue(آبی)
Cu(II) Copper(II) (non-halide) Green(سبز)
Cu(II) Copper(II) (halide) Blue-green(سبز مایل به آبی )
Fe Iron Gold(طلایی)
In Indium Blue(آبی)
K Potassium Violet(بنفش)
Li Lithium Crimson(قرمز لاکی )
Mg Magnesium Brilliant white(سفید درخشان)
Mn(II) Manganese(II) Yellowish green(سبز مایل به زرد )
Mo Molybdenum Yellowish green(سبز مایل به زرد)
Na Sodium Intense yellow(زرد پر رنگ)
P Phosphorus Pale bluish green(سبز- آبی کمرنگ )
Pb Lead White/blue
Rb Rubidium Pale violet
Sb Antimony Pale green
Se Selenium Azure blue(آبی مایل به نیلی )
Sr Strontium Crimson(قرمز سیر)
Te Tellurium Pale green
Tl Thallium Pure green
Zn Zinc Bluish green


ادامه مطلب ...
نظرات (0) تاریخ : جمعه 21 تیر 1392 زمان : 20:06 بازدید : 752 نویسنده : کلاغ سفید
نام آزمایش : اندازه گیری نقطه جوش به روش میکرو هدف : تعین نقطه جوش یک مایع توسط مایع دیگر با دمای جوش بالا مقدمه :

مولکولهای مایع دائما حرکت می کنند. تعدادی از این مولکولها هنگامی که در سطح مایع هستند میتوانند به فضای بالای مایع بگریزند. مایعی را در ظرف بسته ای که هوایش تخلیه شده در نظر بگیرید. تعداد مولکولها در فاز گازی مایع افزایش می یابد تا سرعت ورود مجدد مولکولها به فاز مایع با سرعت گریزشان برابر شود، سرعت ورود مجدد متناسب با تعداد مولکولها در فاز گازی است. در این حال دیگر تغییر اساسی در دستگاه ملاحظه نمی شود و می گویند که سیستم در حال تعادل جنبشی است. تئوری

نقطه جوشیک مایع : نقطه جوش یک مایع به صورت درجه حرارتی تعریف می‌شود که در آن فشار بخار مایع برابر با فشار بیرونی باشد. چنانچه فشار خارج ۷۶۰ میلیمتر جیوه باشد. یک مایع وقتی خواهد جوشید که فشار بخار آن برابر با این مقدار باشد. برای مثال آب وقتی از دمای ۱۰۰Cْ خواهد جوشید که فشار خارجی و فشار بخار آن برابر با ۷۶۰ مییلیمتر جیوه باشد. در فشار ۵۲۶ میلیمتر جیوه آب در Cْ ۹۰می‌جوشد و اگر فشار را به ۹٫۲ میلیمتر برسانیم نقطه جوش آب در ۱۰Cْ خواهد بود به این علت است که نقطه جوش آب در ارتفاعات کمتر از مناطق نزدیک به سطح دریا می‌باشد. فشار بخار مولکولهای یک مایع دارای انرژی جنبشی هستند و انرژی جنبشی مولکول معینی از یک مایع ضمن برخورد با سایر مولکولها دائما تغییر می‌کند. در یک لحظه معین تعدادی از مولکولها دارای انرژی نسبتا زیاد و تعدادی دارای انرژی نسبتا کمی هستند مولکولهایی که انرژی جنبشی آنها زیاد است می‌توانند بر نیروی جاذبه مولکولهای اطراف خود غلبه کرده و از سطح مایع فرار کرده و وارد فاز گاز می‌شوند. اگر مایع در حال تبخیر در یک ظرف سربسته‌ای محبوس باشد مولکولهای بخار نمی‌توانند از نزدیکی مایع دور شوند و تعدادی از مولکولهای بخار به فاز مایع بر می‌گردند سرانجام حالتی پیش می‌آید که در آن سرعت فرار مولکولها از فاز مایع به بخار (تبخیر) و سرعت برگشت مولکول از فاز بخار به مایع (میعان) برابر می‌شود. فشار بخاری که در دمای معین با مایع خود در حال تعادل است، فشار بخار نامیده می‌شود. چگونگی جوشیدن یک مایع وقتی که فشار بخار یک مایع با فشار جو برابر می شود، مایع شروع به جوشیدن می‌کند. در این دما ، بخار حاصل در داخل مایع سبب ایجاد حباب و غلیان خاص جوشش می‌شود. تشکیل حباب در دمای پایینتر از نقطه جوش غیر‌ ممکن است، زیرا فشار جو بر سطح مایع که بیش از فشار داخل آن است، مانع از تشکیل حباب می‌شود. دمای مایع در حال جوش تا هنگامی که تمام مایع بخار نشده است، ثابت می‌ماند در یک ظرف بدون درپوش حداکثر فشار بخاری که هر مایع می‌تواند داشته باشد برابر با فشار جو می‌باشد. فشار بخار هر مایع تنها از روی دما معین می‌شود. بنابراین اگر فشار بخار ثابت باشد دما نیز ثابت است. برای ثابت ماندن دمای یک مایع در حال جوش باید به آن گرما داده شود. زیرا در فرایند جوش مولکولهای با انرژی زیاد از مایع خارج می‌شوند. اگر سرعت افزایش گرما بیش از حداقل لازم برای ثابت نگهداشتن دمای مایع در حال جوش باشد، سرعت جوشش زیاد می‌شود ولی دمای مایع بالا نمی رود. تاثیر فشار در نقطه جوش نقطه جوش یک مایع با تغییر فشار خارجی تغییر می‌کند. نقطه جوش نرمال یک مایع ، دمایی است که در آن فشار بخار مایع برابر با یک اتمسفر باشد. نقطه جوش داده شده در کتابهای مرجع ، نقاط جوش نرمال می‌باشند. نقطه جوش یک مایع را می‌توان از منحنی فشار بخار آن بدست آورد و آن دمایی است که در آن فشار بخار مایع با فشار وارد بر سطح آن برابری می‌کند. نوسانات فشار جو در یک موقعیت جغرافیایی ، نقطه جوش آب را حداکثر تا ۲Cْ تغییر می‌دهد. ولی تغییر محل ممکن است باعث تغییرات بیشتر شود، متوسط فشاری که هواسنج در سطح دریا نشان می‌دهد یک اتمسفر ، ولی در ارتفاعات بالاتر کمتر از این مقدار است. مثلا در ارتفاع ۵۰۰۰ پایی از سطح دریا متوسط فشاری که فشارسنج نشان می‌دهد ۰٫۸۳۶atm است و نقطه جوش آب در این فشار ۹۵٫۱Cْ می‌باشد. مولکولها در فاز گازی به سرعت حرکت میکنند و دائما به دیواره ظرف بر می خورند و منجر به وارد کردن فشار به دیواره آن می شوند میزان این فشار در یک درجه حرارت معین را فشار بخار تعادل جسم مایع در آن درجه می نامند. این فشار بخار به درجه حرارت بستگی دارد. این بستگی به آسانی با تمایل گریز مولکولها از مایع قابل توجیه است. با ازدیاد درجه حرارت انرژی جنبشی متوسط مولکولها افزایش می یابد و فرار آنها به فاز گازی آسان میشود. سرعت ورود مجدد مولکولها نیز رو به افزایش می رود و به زودی در درجه حرارت بالاتر تعادل برقرار می شود. ولی در این حال تعداد مولکولها در فاز گازی از تعداد آنها در درجه حرارت پایین تر بیشتر است و در نتیجه فشار بخار زیادتر است. اکنون نمونه مایعی را در نظر بگیرید که در یک درجه حرارت معین در ظرف سر گشاده ای قرار دارد و مولکولهای فاز بخار در بالای مایع می توانند از محوطه ظرف خارج شوند. بخاری که در بالای این نمونه است از مولکولهای هوا و نمونه تشکیل شده است. طبق قانون فشارهای جزئی دالتون، فشار کل (خارجی) در بالای مایع برابر با فشارهای جزئی نمونه و هوا است:
هواP + نمونهP = کلP
فشار جزئی نمونه برابر با فشار بخار تعادل آن در درجه حرارت معین است. اگر درجه حرارت بالا رود (بدین ترتیب فشار بخار تعادل نمونه زیاد میشود)، تعداد مولکولهای نمونه در فضایی که در بالا و نزدیک مایع است افزایش می یابد و در نتیجه مقداری از هوا جابجا میشود. در درجه حرارت بالا فشار جزئی نمونه درصد بیشتری از فشار کل را تشکیل میدهد. با ازدیاد بیشتر درجه حرارت این عمل ادامه می یابد تا فشار بخار تعادل با فشار خارجی برابر شود و در این حال تمام هوا کاملا از ظرف خارج میشود. تبخیر بیشتر باعث جابجا شدن مولکولهای گازی نمونه خواهد شد. با توجه به این حقایق به این نتیجه میرسیم که فشار بخار تعادل یک نمونه یک حد نهایی دارد که به وسیله فشار خارجی معین میشود. در این حد سرعت تبخیر به مقدار زیادی افزایش می یابد (که با تشکیل حباب در مایع آشکار میشود) و این مرحله را عموما شروع جوشش می دانند. نقطه جوش یک مایع درجه حرارتی است که در آن فشار بخار مایع کاملا برابر با فشار خارجی شود. چون نقطه جوش مشاهده شده مستقیما به فشار خارجی بستگی دارد، از این جهت باید در گزارش نقطه جوش، فشار خارجی هم قید شود (مثلا نقطه جوش ۱۵۲ درجه سانتیگراد در فشار ۷۵۲ میلی متر جیوه). معمولا نقطه جوش استاندارد را در فشار آتمسفر (۷۶۰ mm Hg) تعیین میکنند. نقاط جوش برای شناسایی مایعات و برخی از جامداتی که در حرارت پایین ذوب میشوند، مفید هستند. جامداتی که در حرارت بالا ذوب میشوند معمولا آنقدر دیر میجوشند که نمیتوان به راحتی درجه جوش آنها را اندازه گرفت. دراندازه گیری نقطه جوش به روش میکرو به مشکلاتی از قبیل زیر پیش می آید : ۱- چون مقدار مایع اندک است در صورت افزایش ناگهانی گرمااحتمال بخار شدن آن زیاد است ویا این که نقطه جوش بدست آمده بیشتر از مقدار واقعی باشد ۲- اگر گرم کردن کافی نباشد در نزدیکی نقطه جوش در صورت گرما ممکن است مایع از لوله ی آزمایش وارد لوله مویین شود.زیرا در این لحظه فشار بخارمایع پایین تر از فشار هوا است.
نقطه ی جوش بدست آمده در این روش به علت تجربه پایین آزمایش کننده وخطای چشم ، تقریبی،و غالبا کمتر از مقدار واقعی است
پایین آوردن نقطه جوش یک مایع اگر نقطه جوش نرمال مایعی بالا باشد یا مایع در اثر گرما تجزیه شود، می‌توان با کاهش فشار آن را در دماهای پایین به جوش آورد از این روش برای تقطیر مایعات در خلا استفاده می‌شود. مثلا با کاهش فشار تا ۰٫۰۱۲۱atm می‌توان نقطه جوش ۱۰Cْ که بطور قابل ملاحظه‌ پایینتر از دمای معمولی است، رساند. با کاهش فشار می‌توان آب غیر ضروری بسیاری از فراورده های غذایی را خارج کرده و آنها را تغلیظ کرد. در این روش دمای فراورده مورد نظر به دمایی که ممکن است سبب تجزیه یا تغییر رنگ آن شود، نمی‌رسد

جدول تغییرات نقطه جوش آب و بنزن بر اثر تغییر فشار
نقطه جوش بنزن بر حسب Cْ نقطه جوش آب بر حسب Cْ فشار بر حسب mmHg
81.2 100.7 770
80.8 100.4 770
80.1 100 750
79.9 99.6 750
79.5 99.3 750
71.2 92.8 584
مخلوطهایی با نقطه جوش ثابت یا آزئوتروپ بسیاری از مخلوطهای دوتایی ترکیبات آلی تشکیل مخلوطهایی با نقطه جوش ثابت می‌دهند. گاهی سه سازنده در چنین مخلوطی وجود دارند. یعنی آنها مخلوطهایی با نقطه جوش مینیمم هستند اما استثناهایی هم وجود دارد (مخلوط آزئوتروپ آب و اسید فرمیک که نقطه جوش مخلوط بالاتر از نقطه جوش هر یک از اجزا به تنهایی است. چنانچه مخلوط اولیه A+B نسبت به جزء A غنی‌تر باشد در اثر تقطیر جز به جز ابتدا مخلوط بر اثر تقطیر با نقطه جوش ثابت و با ترکیب درصد M جدا می‌شود. وقتی همه B به این طریق جدا شد، پس از آن باقیمانده A خواهد بود که با ادامه تقطیر به صورت خالص بدست می‌آید. از این روش برای تخلیص انواع مایعات استفاده می‌شود.

جدول نمونه‌ای از مخلوطهای آزئوتروپ
نام ترکیب نقطه جوش هر ترکیب نقطه جوش مخلوط درصد وزنی

ایزوپروپیل
آب
۸۲٫۳
۱۰۰
۸۰٫۴ ۸۷٫۴
۱۲٫۶

اتیل الکل
تتراکلرید کربن
۷۸٫۳
۷۶٫۵
۶۵ ۲۰
۸۰

اسید فرمیک
آب
۱۰۰٫۸
۱۰۰
۱۰۷٫۳ ۲۲٫۶
۷۷٫۴

مقدمه ای بر اتانول : اتانول یا الکل اتیلیک یا اتیل الکل با فرمول C۲H۵OH ترکیب شیمیائی با بوی خاص و آتشگیری است که در نوشیدنی‌های الکلی وجود دارد. این الکل همان ماده‌ای است که خاصیت مست کنندگی دارد و در نوشیدنی‌های الکلی با درصد‌های مختلف پیدا می‌شود. علاوه بر این در صنایع مختلف کاربرد فراوان دارند. این کاربردها در عطرها و ادکلن‌ها و همچنین در وانیل و همچنین به عنوان سوخت در برخی ماشین‌های جدید می‌باشد. برای استفاده از این الکل در صنایع عطر سازی استفاده می‌کنند. مخمر آبجو ، قارچی است که با جوانه‌زدن تکثیر می‌شود، اگر این قارچ در مجاور یک ماده قندی تخمیر شود، موادی از خود خارج می‌کند که خاصیت آنزیمی داشته و موجب دگرگونی قند می‌شود. در بین قندها ، گلوکز به فرمول C۶H۱۲O۶ است که در انگور وجود دارد که پس از تخمیر باعث ایجاد الکل می‌شود. دمای جوش
در میان هیدروکربنها به نظر می‌رسد که عوامل تعیین کننده دمای جوش ، عمدتا وزن مولکولی و شکل مولکولی باشند؛ این چیزی است که از مولکولهایی که عمدتا با نیروهای واندروالسی در کنار یکدیگرند، انتظار می‌رود. در الکلها نیز با افزایش تعداد کربن ، دمای جوش بالا می‌رود و با شاخه‌دار شدن زنجیر ، دمای جوش پایین می‌آید. اما نکته غیر عادی ، در مورد الکلها این است که آنها در دمایی بالا به جوش می‌آیند.
این دماهای جوش ، بسیار بالاتر از دمای جوش هیدروکربنها با وزن مولکولی یکسان است و حتی از دمای جوش بسیاری ترکیبها با قطبیت قابل ملاحظه بالاتر است. چگونه این پدیده را تبیین می‌کنیم؟ بدیهی است پاسخ این است که الکلها ، همانند آب ، مایع‌های بهم پیوسته هستند. دمای جوش بالای آنها به علت نیاز به انرژی بیشتر برای شکستن پیوندهای هیدروژنی است که مولکولها را در کنار یکدیگر نگه داشته‌اند. اگر چه اترها و آلدئیدها هم اکسیژن دارند، اما هیدروژن در آنها فقط با کربن پیوند دارد ، این نوع هیدروکربنها آنقدر مثبت نیستند که بتوانند با اکسیژن ، پیوند قابل ملاحظه ای ایجاد کنند.

ادامه مطلب ...
نظرات (0) تاریخ : جمعه 21 تیر 1392 زمان : 20:02 بازدید : 808 نویسنده : کلاغ سفید
تعریف نقطه ذوب : نقطه ذوب یک ترکیب دمایی است ، که در آن جامد و مایع بدون تغییر درجه حرارت ، با هم در تعادل باشند . چنانچه در نقطه ذوب ، به مخلوط جامد و مایع حرارت داده شود ، دما بالا نمی رود ، تا اینکه تمام جامد به مایع تبدیل شود ( ذوب شود ) . اگر از چنین مخلوطی گرما گرفته شود ، دما پایین نمی آید مگر آنکه همه مایع به جامد تبدیل شود . تغییرات فاز با زمان و درجه حرارت برای یک ترکیب در شکل زیر نشان داده شده است :
دو ترکیب که نقطه ذوب یکسان داشته باشند ، احتمالاً یک ترکیب هستند . از این رو با اندازه گیری نقطه ذوب یک ترکیب خالص مجهول و مراجعه به کتب مرجع می توان ترکیب مجهول را شناسایی کرد . تغییرات فشار محیط بر روی نقطه ذوب ، تأثیر قابل ملاحظه ای ندارد ، زیرا مواد جامد دارای فشار بخار ناچیزی می باشند . ناخالصیهای فرار و غیر فرار ، سبب پایین آمدن دمای ذوب می شوند . لذا از این خصوصیت می توان برای تعیین خلوص مواد جامد معلوم ، استفاده کرد .
برای اندازه گیری نقطه ذوب به روش میکرو ، از لوله موئین و لوله تیل استفاده می شود .
لوله تیل وسیله ای ساده است که به سهولت قابل دسترسی است . لوله تیل به نحوی طراحی شده است ، که وقتی در آن روغن می ریزیم و لوله را گرم می کنیم ، در آن تبادل گرمایی صورت می گیرد ، به نحوی که توزیع دما در سراسر روغن داخل لوله یکنواخت باشد . در شکل زیر طرحی از لوله تیل را مشاهده می کنید :

چنانچه لوله تیل در دسترس نباشد ، از یک بشر ۵۰ یا ۱۰۰ میلی لیتری نیز می توان به عنوان حمام روغن استفاده کرد . مایع مورد استفاده در حمام روغن باید دارای نقطه جوش بالا و ثابت باشد ، مانند ؛ گلیسرول ، پارافین مایع ، روغن سیلیکون و روغن پنبه دانه . روش کار تعیین نقطه ذوب یک ترکیب : آماده کردن نمونه برای اندازه گیری نقطه ذوب : مقدار کمی از ترکیب جامد را در هاون بسایید و به صورت پودر نرمی درآورید . سپس یک لوله موئین به طول حدود ۱۰ سانتیمتر بردارید و یک انتهای آن را با استفاده از شعله مسدود کرده و انتهای باز لوله را در توده نرم شده فروکنید ، تا مقداری از آن داخل لوله شود . سپس ته لوله را چندین بار آهسته روی میز بزنید ، تا تمام پودر در انتهای آن قرار گیرد . همچنین می توانید ، یک لوله شیشه ای را که ابتدا و انتهای آن باز است به طور عمودی روی میز قرار دهید و لوله موئین را از سمت انتهای بسته در آن رها کنید . لوله موئین را به کمک یک نخ یا کش به دماسنج متصل کنید ، به طوری که انتهای لوله موئین و بخش جیوه ای دماسنج هم تراز شوند . اکنون دماسنج و لوله موئین را به کمک پایه و گیره در داخل حمام روغن قرار دهید . ( شکل زیر )
حمام را به آهستگی با شعله چراغ بونزن گرم کنید ؛ توجه داشته باشید که در اندازه گیری نقطه ذوب معمولاً دو عدد را در نظر می گیریم ؛ یکی دمای ذوب شدن اولین ذرات و ظاهر شدن اولین قطرات مایع در میان بلورها و دیگری دمای ذوب شدن تمام توده بلور . فاصله این دو عدد که روی دماسنج مشخص می شود ، گستره یا دامنه نقطه ذوب (Melting Point Range) نام دارد . معمولاً تفاوت نقطه شروع و خاتمه ذوب یک ترکیب نباید از حدود ۲ الی ۳ درجه بیشتر باشد . وجود ناخالصی در یک ترکیب ، غالباً سبب کاهش نقطه ذوب می شود . از این رو ، نقطه ذوب یک ترکیب خالص نسبت به ناخالص ، دارای دامنه ذوب کمتری است .


ادامه مطلب ...
نظرات (0) تاریخ : جمعه 21 تیر 1392 زمان : 19:55 بازدید : 914 نویسنده : کلاغ سفید
در مقاله حاضر، نتايج بررسي فرآيند گوگرد زدايي توسط هيدروژن بر روي دو نوع كاتاليست هيدروتريتينگ، در شرايط مشابه با شرايط عملياتي، ارايه شده و مورد مقايسه قرار گرفته است. فعاليت دو نوع كاتاليست تجارتي كه تفاوت قابل ملاحظه اي از نظر خواص فيزيكي ساختار داخلي شامل سطح مخصوص و حجم حفرات، اندازه و شكل ظاهري، دارند در دماهاي مختلف و فشارهاي بالا به منظور گوگرد زدايي از گازوئيل بررسي شده است. كاتاليست (A) از نوع كاتاليستهاي حفره ريز و كاتاليست (U) از نوع كاتاليستهاي حفره متوسط مي باشد.
در اين تحقيق، مدل سرعت ذاتي واكنش گوگردزدايي در يك راكتور انتگرالي در شرايط بستر جويباري بدست آمده است. اين مدل بصورت يك مدل تجربي قابل انطباق با شرايط عملي در فشارهاي بالاتر از 1.2 MPa، در دماهاي بالاتر از 250 °C و در سرعتهاي فضايي 4 hr-1 تا 7.5 استخراج شده است. به منظور تعيين ضريب پيچش كاتاليست، فعاليت كاتاليستهاي مورد نظر در واكنش گوگردزدايي با توجه به اندازه و شكل دانه ها در شرايط وجود مقاومت نفوذي مجددا در راكتور انتگرالي مورد بررسي قرار گرفته است و پس از تعيين درصد تبديل، با كمك ارايه يك مدل رياضي قابل انطباق با شرايط آزمايش، ضريب تاثيرپذيري، مدول تيل، ضريب نفوذ موثر و در نتيجه ضريب پيچش كاتاليستها تعيين شده است و در دو نوع كاتاليست مورد مقايسه و ارزيابي قرار گرفته است. به نظر مي رسد از پارامترهاي حاصل در اين تحقيق بتوان در مدلسازي و طراحي راكتورهاي بستر جويباري در فرآيند گوگرد زدايي استفاده كرد.
توضیحات بیشتر و دانلود در ادامه مطلب
ادامه مطلب ...
نظرات (0) تاریخ : پنجشنبه 13 تیر 1392 زمان : 14:15 بازدید : 599 نویسنده : کلاغ سفید
یک راکتور هستهای گرمایی تولید میکند که منشأ آن در شکافت دو هسته قابل شکافت ۲۳۵U یا ۲۳۹Pu قرار دارد. تنها ماده موجود قابل کشافت در طبیعت، ۲۳۵U است که ۱.۱۴۰ اورانیوم طبیعی را تشیل میدهد و بقیه اساسا ۲۳۸U غیر شکافتی است. هر شکافت اتم اورانیوم در اثر یک نوترون، ۲ تا ۳ نوترون با انرژی بالا (بطور متوسط ۲Mev) یعنی نوترونهای سریع (۲۰۰۰۰Km/s) را تولید میکند.این نوترونها به نوبه خود میتوانند با سایر هستههای اورانیوم شکافت انجام دهند که نوترونهای گسیل شده شکافتهای دیگری را تولید میکنند و به این ترتیب واکنش زنجیرهای ایجاد میشود. اگر قطعه ماده قابل شکافت به حد کافی بزرگ باشد، تولید نوترونها تقویت شده و سبب انفجار میشود: این اساس بمب اتمی است. در یک راکتور هستهای یک عده پدیدههای دیگر را برای انجام واکنش مورد نظر قرار میدهند: تعدادی از نوترونها در اورانیوم بویژه در ۲۳۸U بدون تولید شکافت، تعدادی دیگر توسط مواد ساختاری جذب میشوند و بالاخره عده دیگری به بیرون مغز راکتور فرار میکنند و ناپدید میشوند.

شرایط ایجاد شکافت زنجیری
یک راکتور فقط با یک حجم معین که کمترین ماده قابل شکافت را داشته باشد، میتواند کار کند: کمترین مقدار ماده قابل شکافت را جرم بحرانی مینامند. در یک قطعه اورانیوم طبیعی، هر چه قدر بزرگ هم باشد، واکنش زنجیرهای غیر ممکن است: مقدار ماده قابل شکافت (۲۳۵U) بسیار کم است و اکثریت نوترونهای جذب شده با ۲۳۸U تلف میشوند. بنابراین باید بطور مصنوعی شکافتها را در مقابل جذبهای بدون شکافت در شرایط مساعدی قرار داد. دو راه امکان پذیر است:
یا بطور قابل ملاحظهای مقدار ماده قابل شکافت را افزایش میدهند (اورانیوم را با ۲۳۵U غنی کرد یا به آن ۲۳۹Pu افزود)، یا انرژی نوترونها را توسط کند کننده کاهش میدهند و آن نقش ۲۳۵U را (مقطع شکافت ۲۳۵U) در مقابل ۲۳۵۸U (مقطع جذب ۲۳۸U) تقویت میکند. به این ترتیب دو دسته راکتور شکل میگیرند.

انواع راکتور شکافتی
از یک طرف راکتورهایی که بطور مستقیم نوترونهایی با انرژی زیاد ناشی از شکافت را مورد استفاده قرار میدهد و این راکتورها به راکتورهای با نوترونهای سریع معروفند که ماده قابل احتراق آنها شامل یک نسبت زیادی از ماده شکافتی (در راکتورهای بزرگ ۱۵%) است، از طرف دیگر راکتورهایی که کند کنندهها را مورد استفاده قرار میدهند (راکتورهای با نوترونهای حرارتی) و ماده قابل احتراق آن میتواند اورانیوم طبیعی باشد.لازم به یادآوری است که در راکتورهای با نوترونهای حرارتی نمیتوان اورانیوم طبیعی را مورد استفاده قرار داد، مگر آنکه مواد ساختاری و سیال خنک کننده که گرمای تولیدی را برای راه اندازی توربین آلترناتور انتقال میدهد، جذبهای اتلافی بسیار زیادی را سبب نشوند. در بسیاری از راکتورهای حرارتی نوع ماده ساختاری و سیال خنک کننده، یک غنای سبک (در حدود ۳ درصد) از ماده قابل احتراق را الزام میدارد.

ساختمان راکتور
از مجموعهای از یاختههای بنیادی که از مدادهای دراز یا سوزنهای ماده قابل احتراق تشکیل میشوند که سطح آنها توسط یک سیال خنک کننده پوشیده میشود. اگر راکتور با نوترون حرارتی باشد، این یاختهها در داخل کند کننده بطور منظم توزیع میشوند و در راکتور با نوترون سریع کند کننده وجود ندارد. این مجموعه، مغز راکتور را تشکیل میدهد و توسط بازتاب کنندهای احاطه میشود که فرار نوترونها را محدود میکند و یک محافظ بیولوژیکی (بتن) در مقابل تشعشعات دارد. در مورد راکتورهای با نوترونهای سریع منطقهای به نام غلاف و بطور مستقیم واقع در اطراف مغز، تولید تازه را امکان پذیر میسازد.قسمت اساسی یک راکتور با نوترون حرارتی (مغز) از عناصر قابل احتراق تشکیل میشود که توسط یک سیال مخصوصی که بطور منظم در کند کننده قرار دارد، سرد میشود. ماده قابل احتراق شامل ماده شکافتی (معمولا اکسید اورانیوم کم و بیش غنی شده در ایزوتوپ ۲۳۵) اغلب به صورت مدادهایی (بخ قطر حدود ۱۰ تا ۱۲ میلی متار و به ۳.۵ متر در یک راکتور بزرگ) در یک غلاف فلزی قرار داده میشود. سیال خنک کننده ممکن است آب معمولی، آب سنگین یا یک گاز باشد. کند کننده آب معمولی، آب سنگین یا گرافیت است. مغز راکتور با یک بازتاب کننده احاطه میشود که از همان ماده کند کننده تشکل میشود و فرار نوترونها را به حداقل میرساند، مجموعه در یک پوشش ضخیم بتونی قرار میگیرد تا در مقابل تشعشعات، یک حفاظ بیولوژیکی باشد.در یک راکتور با نوترونهای سریع همان تشکیل دهندههای اساسی به استثنای کند کننده وجود دارد. ماده قابل احتراق از پلوتونیم که به صورت اکسید مخلوط PUO۲ - UO۲ است. سوزنهای ظریف ماده قابل احتراق (به قطر ۶ تا ۸ میلیمتر و به طول ۰.۵ تا یک متر) با فولاد زنگ نزن پوشانده شده و توسط سدیم مذاب سرد میشوند. سایر سوزنها به نام غلاف، شامل اکسید UO۲، مغز را احاطه میکنند. آنها تولید تازه را بر اثر تبدیل ۲۳۸U به ۲۳۸Pu سبب میشوند. بازتاب کننده معمولا از قطعات فولادی تشکیل می شود.

مورد خاص راکتورهای زاینده
نوعی از این راکتورها با مقدار زیادی از سدیم مایع خنک میشوند (مانند راکتور سوپرفنیکس که در مدار اولیه آن ۱۵۰۰ تن و در مدار ثانویه ۳۵۰۰ تن سدیم در نظر گرفته شده است) . ظرفیت گرمای سدیم زیاد است و در صورت نبودن مصرف، دمای مغز راکتور بیش از چند درجه در ساعت افزایش نمییابد و آن خطر گرمی فزونی کلی را از بین میبرد و به راکتور زمان توقف بیشتری میدهد. به هنگام کار راکتور، دمای سدیم در حدود C ۴۰۰ است و از دمای جوش آن (c ۸۸۰) خیلی دور است. بنابراین، سدیم در ذخیره گرما برای کوتاه مدت نقش بسیار مؤثری دارد. زیرا در ذخیره گرما با وجود این سدیم دارای خطراتی است و احتیاطهای ویژهای را الزام میدارد و در تأسیسات کلاسیکی از آن استفاده نمیشود.

ادامه مطلب ...
نظرات (0) تاریخ : پنجشنبه 13 تیر 1392 زمان : 14:04 بازدید : 521 نویسنده : کلاغ سفید

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • موضوعات
  • نرم افزار

  • شیمی - صنایع شیمیایی - مهندسی شیمی

  • متفرقه

  • فیلمهای آموزشی

  • تولید مواد شیمیایی

  • معرفی جامع عناصر جدول تناوبی

  • مدل لباس

  • مهندسی کشاورزی

  • رشته سرامیک

  • مهندسی برق

  • کامپیوتر

  • مهندسی صنایع

  • اندروید

  • فیلم ایرانی

  • فیلم خارجی

  • ویندوز

  • سوال و راهنمای تصحیح امتحانات هماهنگ

  • قالب

  • متالوژی

  • ای او اس

  • لینک دوستان
  • سایت علمی و تفریحی چهل سی چهل
  • دانلود رایگان نمونه سوالات امتحانی بصورت word
  • ذاکرین رضوی
  • سایت دنیای شیمی
  • مرجع دانلود کتاب
  • ترک خود ارضایی .:. روش های موثر .:.
  • پیام نور سه
  • تکنومکانیک
  • رمز شارژ رایگان
  • خرید شارژ با 50% تخفیف
  • دانلود فیلم و سریال |آریا مووی
  • آپدیت آفلاین آنتی ویروس
  • دانلود و آپدیت آنتی ویروس
  • مـــادر
  • بهترین سایت دانلود
  • بیا تو بلاگ
  • خانه ی مهندسان شیمی ایران
  • دپارتمان تخصصی مهندسی شیمی
  • سایت تخصصی پینگ پنگ
  • مهندسی نفت یاسوج
  • مهندسی شیمی
  • به روزترين وب مهندسي شيمي
  • فیلم ها/دانلود جدیدترین فیلم ها /بازی ها
  • سايت علوم تجربي گلپايگان
  • سایت رسول شامحمدی
  • دانلود نرم افزار
  • دانلود جزوه های دبیرستان و دانشگاه
  • کارشناسی ارشد جنگلداری
  • مهندسی شیمی-مولتی مدیای آموزشی مهندسی شی
  • مهندسي صنايع غذايي
  • اس ام اس - pm20
  • صنایع رباتیک آراد شعبه رشت
  • اشغال دونی ذهن یک آشق
  • سفارش شعر
  • دنیای فناوری و کامپیوتر
  • دانلود سریال جدید
  • آخرین مطالب ارسال شده
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 788
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 10
  • تعداد اعضا : 7531
  • آی پی امروز : 301
  • آی پی دیروز : 244
  • بازدید امروز : 2,029
  • باردید دیروز : 1,210
  • گوگل امروز : 19
  • گوگل دیروز : 7
  • بازدید هفته : 6,483
  • بازدید ماه : 21,556
  • بازدید سال : 158,576
  • بازدید کلی : 4,460,517
  • کدهای اختصاصی
    Google

    در اين وبلاگ
    در كل اينترنت
    وبلاگ-کد جستجوی گوگل
    کد تبادل بنر: لطفاً کد بنر خود را در نظرات قرار دهید.

    هـــــــــــــــــــــــدف

    وبلاگ-کد لوگو و بنر